1543_2ochiuri

70 la suta din apele uzate din Romania nu sunt epurate

In Romania, procentajul de ape uzate evacuate neepurate sau insuficient epurate ramane in continuare mare, de peste 70%, mentinandu-se relativ constant de la an la an. Cele mai mari probleme se inregistreaza in sectiunile aval de aglomerarile urbane care nu au statii de epurare conforme sau care nu detin deloc asa ceva. Mai exact, peste 50% din cantitatea de poluanti care ajung in apa provine din marile orase.
DOUA TREIMI DINTRE ROMANI ALEG MASINI ECONOME
Consumul automobilului este principalul criteriu care influenteaza optiunea romanilor cand intentioneaza sa-si cumpere o masina, releva o analiza a pietei auto realizata de GfK Romania. Potrivit rezultatelor cercetarii, romanii isi aleg masina in functie de consumul redus de combustibil (63%), marca (44%), pret (44%), caracteristicile si performant a motorului (40%) si confort (36%). Din a doua jumatate a lui 2009, se remarca o crestere a importantei consumului de combustibil, devansand astfel pretul. In plus, 60% dintre preferintele romanilor se indreapta, in 2010, mai degraba spre masini second-hand, se arata in analiza GfK.
VACI DE LABORATOR CARE DAU LAPTE UMAN
Oamenii de stiinta chinezi sustin ca au modificat genetic peste 200 de vaci, care produc acum un lapte foarte asemanator celui uman. Tehnologia este de ultima ora la nivel mondial si va face disponibile, potrivit creatorilor, doua proteine esentiale pentru sistemul imunitar si sistemul nervos central la copii, care nu exista in laptele produs de vaci sau capre. Laptele cu caracteristicile celui uman e mai gustos decat cel normal. In zece ani, oamenii vor putea sa-l cumpere de la supermarket, a precizat Li Ning, cercetator la Academia chineza de inginerie Genetica si director al Laboratoarelor de AgroBiotehnologie de la Universitatea chineza de Agricultura. Ministerul chinez al Mediului va testa laptele inainte de a-i da unda verde pentru comer cializare. Acesta va trece printr-o serie de teste asupra genelor de transfer si metodei de transplant, urmand a fi introdus pe piata in circa doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *