1711_vapoare

Australienii ucid dromaderii pentru a salva clima

Initiativa legislativa in acest sens se afla in dezbatere in Parlamentul Australiei si prevede plata a 56 de euro pentru fiecare animal ucis, dar si a unor certificate de carbon. Un dromader emite anual 45 de kilograme de metan, echivalentul unei tone de dioxid de carbon. Potrivit societatii Northwest Carbon, care vrea sa propuna planuri de investitii bazate pe gestionarea turmelor de animale salbatice, cei un milion de dromaderi salbatici aflati in desertul autralian emit in fiecare an la fel de mult dioxid de carbon cat 300.000 de masini. Pana in 2020, dromaderii salbatici vor emite in atmosfera 2 milioane de tone de CO2, anual, ceea ce inseamna o poluare majora a atmosferei, iar acest lucru contribuie din plin la incalzirea globala, a declarat Tim Moore, directorul Northwest Carbon.
MASINI SI VAPOARE DISTRUSE DE TSUNAMIUL DIN JAPONIA PLUTESC IN PACIFIC
Sute de mii de masini, 30.000 de vapoare avariate, tone de resturi din locuintele distruse sau instalatii industriale, provenite din Japonia in urma devastatorului tsunami din primavara, plutesc in inima Oceanului Pacific, reprezentand, in afara riscului de coliziune cu navele maritime, un imens pericol pentru pesti si mamiferele marine. Masinile si vapoarele avariate raspandesc in apele oceanului hidrocarburi si lichide toxice. O singura masina poate lasa sa se scurga in ocean mai mult de 30 de litri de benzina, or, in strafunduri, se afla sute de mii de epave. Deseurile din Pacific, aduse in urma tsunamiului si cutremurului care au avut loc in Japonia sunt periculoase si pentru pasari, nu numai pentru pesti si mamifere, deoarece acestea vor avea tendint a sa le inghita, riscand sa moara sufocate, a declarat Jacky Bonnemains, directorul organizatiei de mediu Robin des bois, cea care a semnalat acest dezastru.
LAPTOP PE BATERII SOLARE INTEGRATE
Samsung lanseaza luna aceasta, in Rusia, un laptop cu panouri solare integrate direct in carcasa. Noul laptop are o configuratie standard, un ecran de 10,1 inci, o greutate de 1,3 kilograme, iar bateria are o autonomie de pana la 14,5 ore. Preturile nu au fost inca anuntate si nu se stie nimic deocamdata despre planurile legate de lansarea pe pietele din Europa.
Samsung a avut un interes constant in domeniul energiei solare in ultimii ani. Compania a lansat un telefon mobil cu energie solara inca din 2009, la Mobile World Congress din Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *