Cel mai iubit fruct

Nu este un mit faptul ca un mar pe zi tine medicul la distanta. Mai mult decat atat, poate fi consumat in orice dieta si nu are contraindicatii, chiar si bolnavii de diabet se pot infrupta cu acest fruct. O veste la fel de buna este si cea referitoare la longevitatea substantelor antioxidante si anticancer din mar: timp de 200 de zile de la recoltare acestea se pastreaza intacte, ca in ziua culesului. De aceea, marul este fructul ideal in orice anotimp si ai face bine sa-l consumi cu regularitate. Nu de alta, dar studiile efectuate pana in prezent sustin ca cei care mananca mere au un risc mai mic de a face cancer, boli cardiovasculare sau diabet.
SUBSTANTE-VEDETA
Cu 85% apa si doar 50 de calorii (aproximativ), marul este gustarea ideala. In plus, contine multe vitamine, in special C, dar si A, E si B. Dar trebuie sa-l consumi cu tot cu coaja, altfel nu vei avea parte de un procent insemnat din acestea. Nici sucul de mere nu pastreaza prea multe elemente benefice, asa ca alege doar fructe le de a caror provenienta esti sigura, ca sa le poti consuma cu tot cu coaja (cele din import contin foarte multe pesticide, din pacate). Ce-ti furnizeaza un mar? In primul rand fibre, dintre care cea mai importanta e pectina, care are rolul de a cobori tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din sange si chiar colesterolul rau. Quercitina este un flavonoid pe care merele il contin din abundenta si despre care se stie ca joaca un rol important in prevenirea multor tipuri de cancer (de colon, de san, de plamani etc). Tot aceasta substanta este responsabila de neutralizarea efectelor radicalilor liberi, care cauzeaza imbatranirea prematura (deci n-ar fi o idee rea sa-ti faci din cand in cand o masca din mere). Marul contine si bor, important pentru sanatatea oaselor si a bunei functionari a creierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *