PLAFAR TASTE IT AND (tooth)Paste it FB-Cover for Event  (2)

Cel mai „SANATOS” atelier de arta alaturi de ROXY & ART la Active Family Center!

PLAFAR TASTE IT AND (tooth)Paste it FB-Cover for Event (2)Cel mai „SANATOS” atelier de arta alaturi de ROXY & ART la Active Family Center!
Organizatori: ROXY & KIDS ART, Active Center
Parteneri: ONG Sanatate Pentru Viata, Plafar, Health & Beauty Magazine, Itsy&Bitsy FM
Numar de locuri limitat: 15 copii (intre 2 si 14 ani) + mamici.
Durata: 2 ore
Contributie: 80 de lei
Inscrieri online : http://goo.gl/forms/V4kmCRT9jk
Tel. 021 2229757; 0753072902; office@activecenter.ro
ROXY & KIDS ART este un proiect de arta colaborativa cu si pentru copii si parinti, initiat si premiat in Germania din 2010 si realizat de ilustratorii Alexander & Roxana Ené impreuna cu partenera de creatie si copywriter-ul german Chris Silberer. El este organizat in crese, gradinite, scoli si ONG-uri pentru copii din Germania si Romania in engleza, germana, romana si greaca. Unul dintre tipurile de ateliere ROXY & KIDS ART este atelierul de arta colaborativa TASTE IT AND…(Tooth)PASTE IT. Acesta se desfasoara pentru a doua oara in Romania sub indrumarea si coordonarea artistului plastic Roxana Ené. 
Copilul picteaza abstract folosind pasta de dinti neagra (pe baza de extract de ienupăr, cărbune de mesteacăn) si colorata.
In timp ce asculta muzica clasica copilul picteaza “traducand” in culori si forme abstracte sunetul muzicii. Pe suportul creatiei sinestezice create de copil, parintii sunt invitati sa interpreteze si sa deseneze dupa modelul ROXY & KIDS ART. Roxana Ené impreuna cu echipa sa realizeaza in aceasta maniera o grafica impresionanta si unica, o interpretare a mesajului celui mic, care are la baza motto-ul “Grown-ups never understand anything by themselves, and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them” ― Antoine de Saint-Exupéry / The Little Prince
Primul atelier “TASTE IT AND (tooth)PASTE IT“ – pictura cu pasta de dinti din 2014 s-a bucurat de un real success. Scopul lui fost inedit: in afara de bucuria exprimarii prin arta, pictura cu pasta de dinti, ii imprieteneste pe copii cu pasta de dinti si cu medicul stomatolog. Active Center, un centru de pregatire pre&post natala condus de moasa Vania Limban, initiatorul acestui atelier de arta deosebit, gazduieste anul acesta workshop-ul “TASTE IT AND (tooth)PASTE IT“. Acest atelier se va desfasura in limbile romana si engleza.
De anul acesta, mama care insoteste copilul, poate fi parte activa a acestui workshop si poate interpreta lucrarea celui mic. 
Pentru mamici exista si alternativa participarii la un workshop ”Sanatate & Feminitate – Ai Grija de Intimitatea Ta Indiferent de 
Varsta”, care se va desfasura concomitent cu atelierul de pictura, in incinta aceleiasi locatii.
La atelier si ulterior la expozitie vor fi prezenti un psiholog si un 
stomatolog, care vor raspunde intrebarilor adresate de parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *