1814_zimbri

Cinci zimbri vor fi eliberati anul viitor in salbaticie

Dupa eliberare, animalele vor fi monitorizate prin intermediul unor radio-colare. Zimbrii vor primi hrana suplimentara pe durata sezonului fara vegetatie, cu scopul prevenirii migratiei catre alte zone. In prezent, in rezervatia din Neamt exista 22 de zimbri, tinuti in tarcul de aclimatizare de aproximativ 180 ha. Ei sunt inscrisi in Cartea de Pedigree a Zimbrilor, evidenta tinuta de catre Parcul National Bialowieza, din Polonia.
VARIATIILE CLIMATICE ALIMENTEAZA CONFLICTELE
Tarile tropicale, lovite de furtunile provocate de fenomenul climatic El Nino, sunt de doua ori mai expuse in fata riscului de conflicte interne, spre deosebire de tarile afectate de un alt fenomen, mai umed si mai putin cald, denumit La NiNa, se arata intr-un studiu publicat recent in revista Nature. In perioada de monitorizare 1950-2004, El Nino – un fenomen ce apare la un interval de doi-sapte ani si care dureaza intre noua luni si doi ani – a jucat un anumit rol in 21% din totalul razboaielor civile din lume, procentaj ce a urcat pana la 30% in tarile afectate in mod deosebit de acest fenomen climatic.
PANOURI SOLARE LA REFUGIILE MONTANE DIN FAGARAS
Scara, Cota 2000, Fereastra Zmeilor, Podul Giurgiului, Fereastra Mica si Iezer sunt cele sase refugii din Muntii Fagaras unde turistii vor avea energie de la soare si-si vor putea incarca telefoanele mobile, aparatele foto, GPS-urile sau alte dispozitive electronice la prizele tip bricheta de masina, dupa ce Asociatia pentru Ecologie si Turism Montan Ecoxtrem a montat, cu sprijinul Serviciului Salvamont Arges, panouri fotovoltaice in valoare de sase mii de dolari. Prin acest proiect, HighTech Passport, compania sponsor, si Asocitia Ecoxtrem spera sa incurajeze turismul de trekking si aventura din tara noastra si sa contribuie la aprofundarea conceptului de dezvoltare durabila, prin folosirea surselor regenerabile de energie, a explicat Oana Parjolea, presedintele Asociatiei Ecoxtrem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *