1858_masaj

Cum sa tratezi osteoporoza in mod natural

Osteoporoza apare ca urmare a demineralizarii oaselor si, mai ales, din cauza lipsei de vitamina D, vitamina ce favorizeaza asimilarea calciului. Boala se caracterizeaza printr-o reducere a masei osoase ce duce la modificarea arhitecturii oaselor, astfel incat acestea devin din ce in ce mai subtiri, cu interiorul moale si poros, de unde provine si numele bolii. Astfel, pot aparea fracturi chiar si atunci cand osul este supus unei presiuni minore, de exemplu, ca urmare a unei alunecari in casa sau pe gheata. Cele mai periculoase sunt fracturile de bazin, de coloana vertebrala sau de sold.
DUPA 50 DE ANI, VERIFICA-TI GRADUL DE RISC
Rarefierea osoasa incepe dupa 35-40 de ani si devine mai accentuata odata cu menopauza, cand, pe o perioada de zece ani, pierderea este de 1%-2%, fata de 0,3% in rest. Mai puternica este reducerea masei osoase in cazul inlaturarii ovarelor, cand se pierde 12% material osos in primii doi ani de la operatie. Osteoporoza afecteaza mai ales femeile, in special dupa varsta de 50 de ani. Semnele sunt rareori vizibile. Atunci cand se manifesta, e vorba de dureri severe si scaderea in inaltime din cauza tasarii vertebrelor. Pentru prevenirea unor probleme mai grave, este foarte important ca persoanele trecute de 50 de ani sa consulte medicul cu privire la riscul de osteoporoza.
ALIMENTATIA SANATOASA, PE PRIMUL LOC
Aportul de vitamine si minerale, in special de calciu si vitamina D, este esential atat pentru prevenirea, cat si pentru tratamentul osteoporozei. Cantitatea de calciu necesara depinde de varsta si de sex. Barbatii intre 25 si 65 si femeile intre 25 si 50 de ani au un necesar de 1 g Ca/zi, iar barbatii peste 65 de ani si femeile peste 50 de ani, de 1,5 g Ca/zi. Femeile, in perioada de sarcina si alaptare, au nevoie de 1,2 g Ca/zi. Ca sa poti beneficia de vitamine si minerale, incearca sa consumi multe fructe si legume proaspete si, in general, alimente cat mai putin prelucrate: branza proaspata, iaurt, soia, oua si legume bogate in minerale, precum: morcovi, telina, varza, napi, spanac, sparanghel, patrunjel, rosii, laptuca si sfecla rosie. Dintre fructele bogate in minerale, poti alege: coacazele, curmalele, fragii, portocalele, perele si strugurii. Portocalele ajuta la fixarea mineralelor, iar strugurii si perele contin bor, ce contribuie la absorbtia calciului. Pentru combaterea osteoporozei, sunt indicate curele cu struguri sau pere. Cura poate fi de 2-3 saptamani si trebuie consumate cate 1-2 kg de fructe/zi. Foarte bune pentru prevenirea osteoporozei sunt si mierea, polenul si propolisul.
PLANTE CU APORT DE MINERALE
Incearca infuzia, maceratul sau ceaiul din: coada-calului, urzica, frunze de mesteacan, frasin, coacaz-negru, zmeur, turita-mare, troscot, pir medicinal sau teci de fasole. Pot fi asociate cu fructe de catina-alba si macese, cunoscute pentru continutul ridicat de vitamine. Pentru dureri de oase poti folosi cataplasme cu argila, clorurande magneziu si ser fiziologic. Pastreaza compresele timp de 1-2 ore.
Cura cu tinctura de marar este un alt remediu recomandat pentru bolnavii de osteoporoza. Se ia o lingurita de tinctura diluata intr-on jumatate de pahar cu apa, de 3-4 ori pe zi, timp de cel putin sase luni. Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de marar amestecate cu 500 ml de alcool alimentar. Se lasa la macerat 8 zile, dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare. In paralel, se poate merge si pe un tratament extern. Pe locurile dureroase pune comprese cu o solutie preparata din: 3 varfuri de cutit de piper negru, un pahar de sare grunjoasa si 500 ml de coniac. Se lasa la macerat 5 zile.
De asemnea, este indicat si decoctul preparat din sase lingurite de lemndulce, 2 lingurite de talpa-gastei si o lingurita de salvie, la 1 litru de apa.
80% DINTRE CEI AFECTATI DE ACEASTA BOALA SUNT FEMEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *