1452_mladita

Farmacia primaverii

Consuma-le mugurii, nici nu stii cat de multe beneficii pentru sanatate poti gasi in primele roade ale pinului, bradului, ale zmeurului sau frasinului. De altfel, stiinta de a te trata cu muguri de plante este denumita gemoterapie. Citeste mai jos care sunt beneficiile specifice ale celor mai frecvent utilizate tipuri de muguri de plante.
MUGURII DE PIN. Contin uleiuri volatile cu proprietati antiseptice, antiinflamatorii si expectorante, de aceea, daca aerul inca rece al primaverii ti-a afectat caile respiratorii, este bine sa te tratezi cu o lingura de sirop din acesti muguri. Ceaiul are actiune antidiuretica. De asemenea, mugurii de pin pot fi folositi ca agent cicatrizant in cistite si uretrite.
MUGURII DE BRAD. Ca si fratii lor, mugurii de pin, cei de brad au rezultate deosebite in tratarea afectiunilor respiratorii. Dar extractul de muguri de pin este recomandat si celor care au probleme circulatorii sau sufera de anorexie. De asemenea, functioneaza ca un bun calmant, deci este recomandat in tratarea bolilor nervoase. Mugurii de pin sunt intaritori, sporesc imunitatea organismului, asa ca oricum ar fi bine sa consumi preventiv cate o lingura de sirop sau cate un ceai, la inceputul primaverii.
MUGURII DE ZMEUR. Sunt extrem de importanti pentru tratarea bolilor feminine – afectiunile ovariene sau ameliorarea simptomelor menopauzei. Pe de alta parte, ajuta la reglarea indicelui glicemic. Femeilor le este indicat tratamentul cu ceai de muguri de zmeur si in situatia in care au chisturi ovariene sau noduli mamari, pentru ca le ajuta sa se resoarba mai rapid.
MUGURII DE FRASIN. Sunt benefici in tratarea afectiunilor bilei sau ale cailor urinare. Mugurii de frasin dau bune rezultate impotriva gutei, a febrei ori a colesterolului mare.
MUGURII DE NUC. Siropul sau ceaiul de muguri de nuc stimuleaza celulele plasmatice si hepatice si are o remarcabila actiune antidiabetica.
MUGURII DE COACAZ. Sunt eficienti impotriva alergiilor de primavara, dar ca sa dea rezultate trebuie sa te tratezi cu extract un timp mai indelungat, cam doua sau trei luni.
MUGURII DE MACES. Extractul din muguri de maces este unul din cele mai eficiente remedii impotriva durerilor de cap cronice. Un tratament prelungit le va anula si va restabili echilibrul sistemului nervos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *