1820_gravida2011

Igiena intima in sarcina

VANIA LIMBAN, moasa independenta Wellness Manager Active Center
Tel: 021/310.76.90; 0772/28.856
www.activecenter.ro; www.epi-no.ro
Secretia vaginala se modifica in timpul sarcinii. In mod normal, secretia vaginala – numita si leucoree – are un aspect transparent, albicios, cu un miros fad. In sarcina, datorita modificarilor hormonale (creste secretia de estrogeni) si intensificarii circulatiei sanguine, ea creste cantitativ, devenind mult mai abundenta, mai ales in ultimul trimestru. Concomitent, ea devine mai albicioasa si mai ingrosata.
RECOMANDARI:
DIN CAUZA SENSIBILITATII SPECIFICE, se recomanda ca spalaturile sa fie facute doar cu apa sau apa si sapun si sa se evite folosirea spray-urilor sau a altor produse de igiena intima care cresc riscul aparitiei infectiilor (cistitei).
SPALATURA VAGINALA INTERNA se face in sarcina doar la recomandarea medicului ginecolog, deoarece folosirea si introducerea repetata a unei canule intravaginal poate determina aparitia infectiilor.
LENJERIA INTIMA DIN BUMBAC permite o mai buna absorbtie a secretiei vaginale care creste cantitativ in sarcina, cu evitarea umezelii, care poate determina aparitia infectiilor prin dezvoltarea microbilor.
TOALETA DUPA SCAUN SE FACE, in mod corect, din fata spre spate si nu invers, pentru a evita introducerea bacteriilor in vagin.
ABSORBANTE ZILNICE FARA PARFUM. Tocmai din cauza secretiilor abundente din timpul sarcinii, este posibil sa te simti mai confortabil daca folosesti absorbante zilnice. Daca secretia este foarte abundenta, foloseste absor bante mai maricele! Ai grija sa le schimbi des si sa nu contina parfum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *