1859_remednat

Invinge uretrita

Infectia uretrala sau uretrita, asa cum mai este numita, este o afectiune a uretrei, canalul care face legatura intre vezica urinara si exterior, folosind la eliminarea urinei. Dintre cauzele care pot produce uretrita citam: microbi (stafilococ, streptococ, enterococ etc.), inframicrobi, ciuperci (Candida albicans), paraziti (Trichomonas), traumatisme (mecanice, chimice si termice), alergeni, chiar si virusi (Herpes simplex). Microbii ca factori cauzali ai uretritei sunt foarte diversi. Pe primul plan prin frecventa, contagiozitate si complicatiile pe care le poate determina se situeaza gonococul. Modul de transmitere a uretritelor, in marea majoritate a cazurilor, ramane raportul sexual (calea veneriana). La femeie, aceasta cale este considerata a fi cea mai frecventa, iar la barbat este considerata obligatorie. Pentru acest motiv, examinarea si tratamentul se fac la ambii parteneri. Daca tratamentul se face succesiv, acesta nu da rezultate.
CUM O RECUNOSTI
Principalele simptome ale infectiei uretrale sunt mictiunile frecvente, insotite de senzatia de prurit local si arsura la urinat, ceea ce, mai ales la femei, face dificila diferentierea fata de o infectie vezicala (cistita). De asemenea, mai pot exista scurgeri uretrale (la barbati) sau existenta puroiului in urina. Un alt semnal de alarma este prezenta sangelui in urina. Daca acest din urma simptom apare in cadrul unui debut brusc al disconfortului si mai exista si un istoric de infectii similare, atunci, cel mai probabil, responsabile sunt bacteriile. Daca insa debutul a fost progresiv si nu exista sange in urina, simptomele pot fi puse fara prea multe riscuri de a gresi pe seama unei infectii cu Chlamydia trachomatis, renumita prin faptul ca este tacuta, dar si foarte periculoasa.
CE E DE FACUT
Adreseaza-te unui medic specialist urolog, care va solicita efectuarea unor analize de laborator in vederea stabilirii cauzei. In general, analiza urinara poate ajuta in acest sens. Totusi, aproximativ 30% dintre femeile care au mictiuni frecvente si dureroase nu au un numar semnificativ de bacterii in urina. Se mai poate investiga si secretia uretrala, dar si cea vaginala, data fiind apropierea dintre cele doua zone si probabilitatea ridicata ca infectia sa aiba o provenienta genitala. In ceea ce priveste tratamentul, acesta depinde foarte mult de cauza infectiei si este stabilit de medic dupa ce rezultatele analizelor sunt gata. Pana atunci insa poti recurge la remediile naturale, care te pot ajuta sa scapi de suferinta, reducand intensitatea simptomelor si chiar initiind procesul de vindecare.
STINGE ARSURA
Incepe prin a bea mai multe lichide. Mai precis, straduieste-te, pe tot parcursul zilei, sa bei un pahar de apa ori ceai la fiecare ora. Atuncicand tractul urinar este in permanenta plin, vei urina frecvent, spaland in acest fel bacteriilecare au colonizat uretra, iritand-o.Foarte eficient din acest punct devedere este sucul de merisoare.Acesta nu are efect bactericid, darcontine o substanta care impie dicabacteriile sa se ataseze de mucoasatractului urinar. Iar daca bacteriilenu se pot prinde de pereti,atunci ele pot fi cu usurinta eliminateprin urina. Bea un pahar de300 ml de suc in fiecare zi, atatpentru tratare, cat si pentru prevenireainfectiilor. Poti incerca sialte tipuri de remedii pe baza de merisoare: capsule, comprimate, tincturi sau ceaiuri. De mare ajutorin ameliorarea disconfortului este infuzia din matase de porumb,folosita din cele mai vechi timpuripentru proprietatile sale diuretice,antiinflamatoare si calmante. La fel si cele din galbenele sau musetel,doua plante consacrate in ceea cepriveste alinarea durerilor. Evita bauturile din citrice,pe cele carbogazoase, sucul de rosii, cafeaua si alcoolul, intrucat determina aparitia durerii la urinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *