2

Party make-up

2Pentru luna decembrie s-a dat undă verde la party-uri! Dar înainte de a stabili direcţiile unui look festiv potrivit, trebuie să respectăm câteva etape importante. Şi cum machiajul este şi el rezultatul unei succesiuni de etape, sănătatea tenului este mai presus de orice machiaj artistic, persistent sau de orice altă natură.

Pentru menţinerea unui aspect sănătos al tenului, este nevoie ca produsele de îngrijire să fie raportate la necesităţile lui: tipul de ten, vârsta, dar şi specificul sezonului în care ne aflăm. Vremea rece poate influenţa major înfăţişarea tenului, ajungând până la o îmbătrânire prematură, dacă produsele de îngrijire nu ating nivelul optim de hidratare; vorbim aici despre zonele uscate sau care se descuamează. Puteţi preveni aceste efecte consumând o cantitate suficientă de lichide, dar şi prin administrarea de suplimente alimentare.

Odată atins obiectivul de hidratare, abia atunci ne putem permite diverse experimente de make-up, ce vor fi puse în valoare cu mare uşurinţă de un ten impecabil.

Specific acestui sezon, tendinţa de uscare a tenului poate fi prevenită prin înlocuirea apei demachiante cu un lapte sau o cremă demachiantă, pentru un plus de hidratare. Iar pentru persoanele comode sau hiper active, care nu au timp de un gomaj săptămânal, există şi formule adaptate de demachiant, pe bază de acid L-Mandelic, ce asigură un gomaj delicat. Aplicat zilnic, acesta îndepărtează celulele moarte şi are şi funcţii anti-bacteriene.

Crema-gel de faţă sau loţiunea hidratantă poate fi înlocuită cu o cremă mai nutritivă, dar aceasta trebuie să păstreze parametrii unei baze bune de machiaj. Nu omiteţi gelul de ochi, care în sezonul rece trebuie schimbat cu o cremă contur de ochi. Pentru o hidratatre profundă, dar şi de durată, optaţi pentru aplicarea unui serum înaintea aplicării cremei de faţă.

Pe perioada sezonului rece, loţiunea tonică iese din ecuaţie. Recomand înlocuirea ei cu apa termală. Aceasta se aplică imediat după demachiere, pregătind tenul pentru hidratarea cu serum şi cremă.

Odată identificate aceste produse ca fiind potrivite tipului de ten şi vârstei, trebuie aplicate cu regularitate, atât dimineţa, cât şi seara. Abia acum, în sfârşit, putem da frâu liber imaginaţiei şi să ne jucăm cu nuanţele pentru sezonul petrecerilor.

La capitolul trend-uri de make-up, pe primul loc este tenul uniformizat lejer; că doar avem toate armele pentru a obţine o textură impecabilă. Şi secretul pentru obţinerea unui efect radios al tenului este utilizarea unor texturi fluide de fond de ten mat şi iluminator. Fondul de ten se aplică pe toată suprafaţa tenului, inclusiv la nivelul pleoapelor, urmând ca zonele din jurul ochilor să fie puse în evidenţă cu ajutorul iluminatorului. Acesta din urmă trebuie să fie într-o nuanţă mai deschisă decât cea a fondului de ten.

Pentru fixarea iluminatorului optaţi pentru o pudră pulbere invizibilă, care se aplică şi pe ploapele mobile, mai ales că ne dorim ca machiajul să reziste îndelung. “Cimentarea” iluminatorului de la nivelul pleopaelor superioare garantează că fardurile compacte sau pulbere nu vor migra.

Dacă nu aveţi timp pentru retuş, dacă vă lăcrimează ochii sau obişnuiţi să transpiraţi frecvent, atunci cel mai indicat pentru efectul de non-transfer este să optaţi pentru texturi waterproof.

Pe fundalul unui ten impecabil uniformizat, se definesc în formă naturală sprâncenele stilizate discret. În funcţie de liniatura ochilor evidenţiată prin make-up, marcăm sau nu densitatea lor. Dacă dorim ca prin machiaj accentul să cadă pe conturul ochilor, atunci sprâncele vor păli într-o umbră discretă, fiind doar pieptănate şi fixate cu ajutorul unui gel transparent. În cazul în care se doreşte un accent dramatic la nivelul buzelor, atunci sprâncenele se stilizează în nuanţa părului, pentru a echilibra proporţia feţei prin asocierea celor două trăsături.

Fiind sezonul petrecerilor, încercaţi să menţineţi acest spirit şi prin machiaj, prin diverse detalii metalizate.

Pentru conturarea ochilor, puteţi folosi tuşe intense de culoare, metalizate în tonuri de verde (kaki), albastru (navy) sau burgundy. Pentru a înnobila machiajul, puteţi aplica glitter într-o nuanţă similară cu cea a fardului de ochi. Nu uitaţi să aplicaţi un sealer înainte de a aplica glitter-ul pentru a preveni transferul acestuia pe pomeţi. Când aplicaţi glitter înainte de a ondula genele cu ondulator şi de a le defini cu mascara, cel mai indicat este să definiţi conturul ochilor cu ajutorul unui liner. În completarea acestui look, pomeţii şi buzele vor fi subliniate cu tuşe discrete, dar în texturi mate.

Un alt stil de make-up foarte trendy este cel compus din tonuri calde mate: un joc de fume pe tonuri de maro pentru ochi, intensificat de un contur negru, iar pomeţii puternic evidenţiaţi print tuşe metalice pe partea superioară, deasupra blush-ului. Buzele rămân în aceeaşi cheie mată, iar ca nuanţă ele vor fi în tonuri de bej, nude.

Look-ul la mare căutare pentru acest sezon este cel în care buzele joacă rolul definitoriu. Acestea sunt conturate şi rujate în tonuri de roşu mat, ciocolatiu, prună sau burgundy. Pomeţii sunt subliniaţi în tuşe calde de piersică, iar ochii discret conturaţi, lăsând loc sprâncenelor frumos definite să iasă în evidenţă.

 

Oricare dintre cele trei look-uri propuse pentru sezonul de sărbători are la bază un detaliu comun, esenţial, de care trebuie să ţinem cont pe tot parcursul anului: produse de îngrijire a tenului adaptate la necesităţile sale.

Dana Argeşan, Make-up Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *