1595_defrisari

Pesticidele scad IQ-ul copiilor

Concluzia s-a conturat in urma a trei studii de specialitate, efectuate intr-o perioada de circa opt ani in New York si California. Concret, pentru a stabili nivelul de pesticide din organismul viitorilor nou-nascuti, oamenii de stiinta au luat probe din urina mamelor si au testat, la nivelul ombilicului, concentratia de clor pirifos, un insecticid din categoria pesticidelor organofosforice, des utilizat in interiorul locuintelor. Astfel, s-a stabilit ca mamele care au intrat in contact cu acesta au dat, in general, nastere unor copii cu un nivel de inteligenta cu aproape 5,5 puncte mai scazut fata de semenii lor, ale caror mame s-au ferit de clorpirifos.
BRITANICII, PREMIATI IN BANI PENTRU CONDUITA ECO LA LOCUL DE MUNCA
Angajatii unei mari companii britanice care vin la birou cu masina, uita sa-si inchida computerele si nu-si recicleaza materialele de la munca vor pierde primele salariale care fac parte dintr-un proiect menit sa reduca amprenta lor de carbon. Practic, conducerea companiei a decis instalarea unui program de calculator denumit Sustainability Momentum (sau Sumo) pe computerul fiecarui angajat, astfel incat sa poata monitoriza daca acestia urmeaza procedurile de economisire a energiei. La sfarsitul anului, informatiile adunate vor fi centralizate pentru a calcula primele celor mai eco-friedly dintre ei. Oricine foloseste Sumo trebuie sa nu uite ca practicile risipitoare de la munca sunt un lux pe care afacerile nu si-l pot permite, a declarat Peter Grant, CEO la Cloud-Apps, compania care a dezvoltat programul Sumo. El a precizat ca, folosind acest software, angajatii vor putea vedea in timp real care este consumul lor de energie.
DEFRISARILE, LA COTE ALARMANTE
Daca ritmul despaduririlor va ramane neschimbat, planeta va pierde aproximativ 230 de milioane de hectare de padure pana in 2050, ceea ce corespunde unei suprafete de 27 de ori mai mare decat cea a Austriei, anunta organizatia World Wide Fund for Nature (WWF). Cei responsabili de acest lucru – autoritatile si industria – taie fundatia pe care stam, a declarat Philipp Goeltenboth, seful departamentului de paduri din cadrul WWF. Din datele oferite de aceasta organizatie, rata defrisarilor in acest moment in lume este de 35 de terenuri de fotbal la fiecare minut, acest lucru avand consecinte drastice asupra climei, biodiversitatii si economiei globale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *