1005_prajitura

Prajitura cu branza si visine

INGREDIENTE:
Pentru aluat: 250 g de faina; 120 g de zahar; sare; 160 g de unt; 1 galbenus; 1 ou Pentru umplutura: 500 g de branza slaba de vaci; 75 g de zahar; 1 lingurita de praf de budinca de vanilie; 2 oua; 100 ml de frisca; un castron de visine; unt pentru tava
MOD DE PREPARARE:
Amesteca faina cu zaharul si putina sare. Adauga untul taiat in cubulete si amesteca-l bine. Pune si oul, si galbenusul, si framanta pana obtii o coca fina. Acoper-o si las-o la frigider o ora. Spala visinele, usuca-le si scoate-le samburii. Acum amesteca branza de vaci cu zaharul si praful de vanilie. Separa albusurile de galbenusuri, apoi bate bine albusurile. Galbenusurile amestecale cu branza de vaci, adauga si frisca si bate cu mixerul tot continutul. Apoi adauga si albusurile batute spuma. Intinde coca intr-un strat subtire. Unge tava cu unt, pune o hartie pentru copt si apoi asaza si aluatul. Inteapa coca cu o furculita si apoi pune-o la cuptorul incins la 190 grade C timp de 10 minute. Scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se raceasca putin, apoi intinde umplutura si presara visinele. Pune din nou prajitura la cuptorul incins inca 35 de minute. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *