1402_marut

Prospetimea indiana pentru sanatatea ta

Fructele de mango pot fi cultivate in acele zone unde nu exista inghet, in zonele subtropicale mai ales. India este cea mai mare cultivatoare de mango din lume, cu aproape jumatate din productia mondiala, insa exista specii de mango cultivate si mai aproape, in Spania.
UN FRUCT MIRACULOS
Pe langa gustul delicios, mango are atatea proprietati benefice, incat s-ar putea scrie carti intregi despre miracolele infaptuite de acesta. O suta de grame de mango, in stare cruda, are 65 de calorii. Contin 17 grame de carbohidrati, 14 grame de zahar, 1,8 grame de fibra dietetica, 0,2 grame de grasime (uleiuri) si 0,5 grame de proteine. In mango gasesti vitamina A (4%), betacaroten (4%), dar si vitaminele B1, B2, B3 (tot cate 4%). In proportie de 10% se afla vitamina B6, in vreme ce vitamina C reprezinta 46% din continutul unui fruct.
DE CE SA CONSUMI MANGO
Care sunt beneficiile directe pentru sanatatea ta? Datorita continutului ridicat de vitamina C, mango este nemaipomenit in tratarea racelilor care iti dau tarcoale zilele acestea. Mango contine fenoli, care sunt antioxidanti si au proprietati in tratarea cancerului. Este si o sursa bogata de fier, drept urmare ar trebui sa fie consumat de femeile insarcinate si de persoanele cu anemie se vera. Combate aciditatea si digestia proasta, iar concentratia mare de vitamina A si vitamina E este importanta in combaterea bolilor de inima. Mango contine si cantitati semnificative de calciu, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, elemente atat de importante in orice cura de revitalizare. De asemenea, fructul combate problemele renale, diminueaza febra, reduce incidenta problemelor respiratorii si combate constipatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *