PROTECȚIA TENULUI

PROTECTIA TENULUI

Protecția completă a tenului nu se asigură exclusiv cu o cremă de protecție solară. Ea trebuie să fie completată de un nivel optim de hidratare a tenului.

Dana Argeșan Make-up artist
www.visiomakeup.com

Ce avantaje avem dacă ne hidratăm tenul?
Cel mai convingător argument este întinerirea tenului şi nu numai. După cum bine ştiţi, expunerea în exces la soare duce la o îmbătrânire prematură a tenului, iar acesta se deshidratează şi îşi pierde elasticitatea şi tonusul. Aceste efecte pot fi accentuate şi de un nivel precar de hidratare.

Cum obținem nivelul optim de hidratare?
Evident, în primul rând prin consumul optim de lichide, iar acesta se va stabili în funcţie de greutatea fiecărei persoane, respectiv 35ml/kg. Nutriţioniştii susţin că nu este nevoie să consumăm exclusiv apă, ci şi lichide precum fresh-uri, supe sau legume (castraveţi, salată, ardei gras etc.) şi fructe; şi acestea au un conţinut semnificativ de apă ce contribuie la obţinerea cantităţii optime de lichide. Odată lămurit aspectul hidratării din interior spre exterior, acesta trebuie completat şi de o îngrijire sporită a tenului cu ajutorul cremelor de faţă şi de corp. Nu uitaţi de zona ochilor, a buzelor şi a gâtului, care sunt foarte sensibile şi au nevoie de o hidratare specifică, cu creme adaptate necesităţilor lor speciale.
Un alt aspect important de care trebuie să ţinem cont sunt razele soarelui ce cad perpendicular pe faţă în poziţie verticală. Zonele cele mai afectate sunt coama nasului, zona de deasupra pomeţilor, buza superioară şi bărbia. Aceste zone au nevoie de hidratare şi protecţie sporită pentru a preveni apariţia petelor de soare.
Chiar şi transpiraţia facială constituie un pericol pentru sănătatea tenului. Broboanele de transpiraţie au efect de lupă şi pot rezulta pistrui, aluniţe sau chiar pete. Nu uitaţi, atunci când vă expuneţi la soare, să vă uscaţi bine cu prosopul după ce aţi ieşit din mare sau piscină pentru a preveni apariţia pistruilor pe zona spatelui şi a umerilor. După ce pielea a fost bine uscată, este momentul potrivit pentru aplicarea cremei cu protecţie solară. Aceasta se reaplică în funcţie de indicele inscripţionat pe ambalaj sau de rezistenţa cremei la apă.

Când aplicaţi crema pe faţă şi vreţi să vă machiați, trebuie să ţineţi cont de pigmentul cremei, ce poate influenţa culoarea fondului de ten. O peliculă de cremă cu protecţie solară poate afecta persistenţa machiajului, dar acesta se poate ajusta din retuşuri dese. Recomandarea mea este să optaţi pentru o cremă cu factor de protecţie 50.

Nu uitaţi că la plajă este contraindicat să vă expuneţi cu machiaj pe faţă, cel mult un liner waterproof, mascara şi balsam de buze.

Şi vă reamintesc că stratul de ozon se subţiază de la zi la zi, iar exploziile solare sunt din ce în ce mai dese şi, dacă nu acordaţi atenţie sporită protecţiei tenului şi hidratării, pielea va suferi grav şi vă expuneţi la riscuri severe. Aşadar, aplicaţi în fiecare zi crema de protecţie solară şi introduceţi-o în rutina zilnică de îngrijire a tenului, indiferent de anotimp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *