1639_tortfructe

Rasfat racoritor

PRAJITURA CU ZMEURA, FARA COACERE
INGREDIENTE:
200 g de piscoturi
125 g de unt
200 g de mascarpone
50 g de zahar brun
1 lingurita de suc de lamaie
250 ml de frisca
6 foi de gelatina vegetala
400 g de zmeura
1 lingurita de zahar brun
MOD DE PREPARARE:
Farama biscuitii cu facaletul, apoi amesteca-i cu untul topit. Ia o tava rotunda, unge-o cu unt si intinde amestecul de biscuiti pe fundul acesteia, apasand bine. Ridica aluatul in parti, cam doi cm. Pune tava in frigider, la racit.
Amesteca branza mascarpone cu zaharul brun, adauga zeama de lamaie si freca-le pana obtii o crema fina. Bate frisca si adaug-o in crema de mascarpone. Dupa aceea, scoate tava din frigider, pune umplutura si las-o din nou la racit.
Lasa gelatina la inmuiat, in conformitate cu instructiunile de pe ambalaj. Pastreaza o treime din zmeura pentru decor. Cealalta parte zdrobeste-o si amestec-o cu o lingurita de zahar, apoi toarn-o peste crema de mascarpone.
Netezeste-i suprafata si pune-o la frigider din nou, pentru cel putin doua ore. Decoreaza prajitura cu zmeura proaspata si serveste-o rece. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *