1806_prune

Simfonie pentru gusturi alese

TARTE CROCANTE CU PRUNE SI COCOS
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
180 g de faina
80 g de zahar-pudra
40 g de mac
1 pachet de zahar vanilat
120 g de ulei
2 galbenusuri
Pentru crema:
100 ml de lapte condensat indulcit
100 g de nuca de cocos
50 g de piscoturi
200 g de prune
MOD DE PREPARARE:
1 Amesteca faina cu zaharul-pudra si adauga macul, zaharul vanilat, uleiul si galbenusurile. Framanta bine, apoi acopera aluatul cu o folie si pune-l la rece, 30 de minute.
2 Umple formele de copt (ar trebui sa aiba un diamentru de 8 cm) cu aluat si inteapa-l cu furculita. Pune-le la cuptorul incins la 200 grade C, circa 10 minute.
3 Incalzeste laptele condensat pana da in clocot, si atunci adauga 80 g de nuca de cocos. Lasa-l sa se raceasca si adauga in el piscoturile date pe razatoare. Umple tartele din aluat cu aceasta crema, si cand se intareste, asaza sferturi de prune pe fiecare tarta. Presara peste tarte nuca de cocos ramasa .
4 Ca sa fie gata, mai pune-le la cuptorul incins la 180 grade C, timp de 15 minute. Lasa apoi tartele sa se raceasca putin si scoate-le din forme. Decoreaza-le cu frisca si mac. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *