1614_FATA

Terapia holistica

Medicina actuala te-a obisnuit sa cauti, pentru orice problema, un specialist. Nu poti sa te duci la un doctor de rinichi daca te doare genunchiul, nici la unul de urechi daca ai probleme cu ficatul. Care e secretul vindecarii totale? Medicina holistica e de parere ca trebuie tratate cauzele, si nu simptomele, ca nu exista boli, ci numai bolnavi. Aceasta priveste pacientul ca pe un intreg format din corp, minte si suflet. Orice boala reprezinta un dezechilibru la nivelul acestui intreg, si ea implica absolut toate partile, nu doar pe acelea care prezinta simptome. De o mare importanta este ca medicul si pacientul sa stabileasca o relatie profunda, bazata pe incredere, astfel incat cauzele bolii sa iasa la iveala si sa poata fi tratate cat mai eficient.
PRINCIPIILE MEDICINII HOLISTICE
Medicina holistica priveste fiinta umana ca pe un intreg si nu separa niciodata o parte a omului de celelalte. Acest lucru il fac insa si medicina indiana straveche numita Ayurveda, si medicina chineza taoista, si terapiile actuale bazate pe muzica sau culori – fiecare in felul sau. In afara de ideea de intreg, un principiu important pe care se bazeaza aceste terapii este acela conform caruia fiinta umana reproduce, la scara mica, intregul univers. Tocmai de aceea intoarcerea la un mod de viata cat mai aproape de natura va aduce in fiinta umana echilibrul si armonia primordiale.
Un alt principiu universal valabil este cel al polaritatii. In taoism, se spune ca totul in univers este compus din doua tipuri de energie: yin si yang. Intuneric si lumina, rece si cald, bine si rau, sanatate si boala – aceasta dualitate a fost confirmata si de fizica. Se stie ca atomii sunt formati din particule cu sarcini electrice de tip plus sau minus: protoni si electroni. Asa cum in natura orice diferenta de potential creeaza un anumit gen de energie, la fel si in corpul uman, energiile de tip yin (corelate cu sarcina electrica negativa) si cele de tip yang (corelate cu sarcina electrica pozitiva) se impletesc, dand nastere diferitelor stari. Starea de sanatate presupune un echilibru cat mai stabil al acestor doua tipuri de energie.
1 DIN 4 SPITALE DIN SUA OFERA TRATAMENTE BAZATE PE MEDICINA ALTERNATIVA
MEDICINA CARE CREDE IN AURA
Medicina taoista straveche isi sustinea investigatiile pe harti ale meridianelor energetice care circula prin corpul nostru, la nivel subtil. Astfel, in functie de traseul unui asemenea meridian, desi te doare genunchiul, poti afla ca ai, de fapt, probleme cu rinichii! Medicina indiana, la randul ei, cunoaste existenta acestor canale energetice si, mai mult decat atat, se ocupa si de sanatatea a ceea ce se numeste aura – corpul energetic care inconjoara ca un ou protector corpul fizic. Mult timp oamenii de stiinta au zambit cu scepticism in fata acestor asa-zise povesti. Insa noile descoperiri au scos in evidenta ca aceste elemente de natura energetica chiar exista si, mai mult decat atat, au fost create aparate care pot masura aceste energii, dand informatii pretioase despre starea de sanatate a corpului fizic. Un asemenea aparat este cel care opereaza cu biorezonanta magnetica. Acesta foloseste o tehnologie care detecteaza oscilatiile electromagnetice produse de fiecare molecula, celula, organ, glanda sau sistem din corp. Frecventele care nu corespund cu cele asociate cu functionarea normala a organelor dau informatii despre diferite boli. Astfel, e suficienta o scanare completa pentru a afla daca organismul tau functioneaza cum trebuie. Precizia diagnosticelor date de aceste aparate ajunge pana la 95 %, ceea ce este mult, avand in vedere ca si in medicina clasica pot exista erori. Dupa ce ai obtinut un asemenea diagnostic, ai nevoie de un tratament bazat pe plante si de o dieta speciala. Vei obtine vindecarea intr-un timp poate mai lung si cu mai mult efort, dar vei fi scutita de efectele secundare ale medicamentelor, precum si de o eventuala recidivare a bolii.
Terapia holistica implica folosirea diverselor metode ale medicinei alternative: cromoterapia, metode de relaxare sau yoga.
Relaxarea este o etapa importanta in terapia holistica. Elibereaza-ti mintea de grijile cotidiene si concentreaza-te doar asupra lucrurilor pozitive!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *